Пређи на главни садржај

Naruto



Naruto je manga i anime serija kreirana od strane japanskog manga umetnika Masašija Kišimota. Glavni lik je Naruto Uzumaki, bučan, hiperaktivan nindža koji konstantno želi postati snažan i poštovan Hokage, vođa Sela Skrivenog u Lišću.

 Mnogi danas ovaj anime porede sa čuvenom Zmajevom Kuglom, japanskog manga umetnika Akire Torijame. Takođe Naruto ima mnogo fanova po celom svetu što se najbolje vidi i po broju sajtova koji su posvećeni ovom serijalu. Jedan od najpopularnijih engleskih sajtova posvećeni Narutu „Naruto Chuushin“ kreiran je ubrzo posle pojavljivanja ove mange u Evropi, 23. avgusta 2003. godine
Glavni likovi animea i mange su:



Sporedni likovi su:





Konohagakure (Selo skriveno u lišću) je skriveno selo Zemlje Vatre.Kao selo jedne od pet velikih zemalja Šinobija, Konohagakure ima Kage za svog lidera poznatog kao Hokage, od kojih je u istoriji bilo sedam.
  1. Hashirama Senju (Shodaime)
  2. Tobirama Senju (Nadaime)
  3. Hiruzen Sarutobi (Sandaime)
  4. Minato Namikaze (Yondaime)
  5. Tsunade Senju (Godaime)
  6. Kakashi Hatake (Rokudaime)
  7. Naruto Uzumaki (Shichidaime)
Konoha se nalazi duboko u šumi u podnožju planine poznate pod nazivom " Stena Hokagea", koja ima lica svih sedam Hokagea.

Istorija
Tokom perioda ratnog stanja, nindže su organizovale male plaćenike koji nisu znali ništa osim bitke. Dva najjača od ovih klanova bila su Učiha i Senju koji su se borili protiv svih svojih protivnika. Na kraju, sa namerom da se okonča bezbroj krvoprolića, Hashirama Senju je koristio poziciju lidera svog klana da bi napravio primirje sa klanom Uchiha. Senju, Uchiha i njihovi povezani klanovi su formirali njihovo prvo shinobi selo Konohagakure- ime koje je izumeo sam Madara. Hashirama je iskoristio svoje sposobnosti drvenog izdanja kako bi izveo veliku infrastrukturu u selu. Ova sposobnost i njegovi ideali bili su dva razloga zbog kojih je izabran da postane vođa sela - Hokage.Međutim Madara se plašio za poziciju Uchiha klana. Nastao je sukob između Madare i Hashirame. Madara je na kraju poražen na mestu koje će se kasnije zvati "Dolina kraja" i verovalo se da je umro. Kao posledica bitke Konoha je imala posed devetorepe zveri. Da bi zadrzalo svoju ogromnu moć selo je zapecatilo devetorepu unutar Uzumaki klana koji je bio u dobrim odnosima sa Senju klanom. Hashirama je umro tokom Prvog Šinobi svetskog rata, a mantil Hokagea prenet je na njegovog mlađeg brata Tobirama Senju koji je postao drugi Hokage. Tobirama će uskoro ubiti Kinkaku tokom istog rata, ali je Hiruzen Sarutobi postavljen kao treći Hokage kratko pre njegove smrti. Godine kasnije tokom Drugog Šinobi svetskog rata, Hiruzen je vodio Konohine snage protiv Iwa i Suna, koristeći Amegakure kao svoje bojno polje. Vođa Amea, Hanzo, se takođe više puta borio protiv Konohe, a tokom jedne od ovih bitaka dale su Hiruzenovim studentima- Jiraya, Tsunade i Orochimaru- titulu Legendarnih Sannina tokom Trećeg Šinobi svetskog rata. Konoha se borila protiv  Iwagakure i Kusagakure.Konoha je za malo bila poražena, ali je Minato Namikaze i njegov pomogao da se rat vrati u svoju korist.
Nakon zavrsetka Trećeg Šinobi svetskog rata, Hiruzen je izabrao Minata za Četvrtog Hokagea. Ubrzo nakon sto je Minato preuzeo svoju dužnost Hokagea, maskirani čovek je ukrao Jinchurikia devetorepe zveri i uklonio zver iz njenog tela koji je koristio tada za napad na Konohu. Minato je tada uspeo da porazi maskiranog čoveka, ali devetorepa je bila preteška da bi se lako porazila. Ostavljen sa nekoliko opcija, Minato je dao svoj život da zapečati devetorepu u telo svog novorođenog sina Naruta Uzumakija. Mnoge nindže su umrle u odbrani sela, a preživeli su optužili Naruta za napad devetorepe na selo. Hiruzen kao Hokage je zabranio da se priča o devetorepoj tako da buduće generacije ne bi mrzele Naruta. 

Akatsuki

  1.  Pain- Amegakure
  2. Hidan- Yugakure
  3. Sasori- Sunagakure
  4. Itachi- Konohagakure
  5. Zetsu- /
  6. Konan- Amegakure
  7. Kakuzu- Tikigakure
  8. Deidara- Iwagakure
  9. Kisame - Kirigakure
  10. Tobi- Konohagakure 
Akatsuki je bila grupa šinobija koja je postojala van svih skrivenih sela. Tokom nekoliko decenija, Akatsuki je u razlicitim oblicima vodio razlicite pojedince. Iako se svi iz Akatsukija posmatraju kao kriminalci, svi se trude da svet postane bolje mesto putem sopstvenih sredstava. Svaki Akatsuki ima tendenciju da ima vise slojeva širom sveta.



Коментари

  1. Hm...Trebala si srediti tekst. Kada to kažem, mislim na prored, ostao ti je formatizovan kao što je na internet strani sa koje si ga skidala. Prevelike su beline između redova. Ostalo je dobro. Ocena 5.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар